Select Page

Da li ste spremni za prvu UpShift radionicu?

Da li ste spremni za prvu UpShift radionicu?

Dugo najavljivani vikend (22-24. april) je konačno pred nama!
10 odabranih timova će, uz pomoć 10 mentora i članova tima “Kreaktivator”, biti dio prve UpShift radionice i provesti tri dana u hotelu IberoStar u Bečićima. UpShift radionica predstavlja kombinaciju kreativnog i inovativnog rada mladih i adolescenata, koji će pokušati da raščlane i analiziraju korak po korak probleme koje su prepoznali u svojim lokalnim zajednicama, kako bi došli do odgovarajućeg rješenja. Čekaju nas tri dana intenzivnog rada, ali i upoznavanja, druženja i zabave!

Prevoz je obezbijeđen za sve učesnike radionice. Autobus će krenuti u 10:00h u petak, ispred hotela Podgorica. Poželjno je da dođete malo ranije, kako bismo na vrijeme krenuli i bili svi na broju. 🙂
Po dolasku u hotel čeka nas uvodni dio, kako bismo se bolje upoznali, nakon čega slijedi ručak, kao izvor neophodne energije za prvi dio radnog dana.

UpShift radionica
U 13:30h počeće otvaranje prve UpShift radionice, a već od 14:00h počinjemo sa radom. Prvog dana ćemo proći par vrlo bitnih koraka u razumijevanju problema, kao što su drvo problema i pet pitanja zašto, analiza ciljne grupe i stejkholdera, formiranje ličnosti i dizajn. Između modula ćemo praviti pauze za ručak, užinu i večeru, ali i za igrice, druženje i opuštanje.
Subota je najintenzivniji dan u toku čitavog vikenda, jer počinjemo već u 10:00h a rad privodimo kraju u 20:00h. Proći ćemo kroz brainstorming sesije, modeliranje, izgradnju prototipa rješenja, priče korisnika… Čeka nas naporan rad, ali ćemo se potruditi da u isti uključimo zabavu i veliku količinu pozitivne energije i druženja.

U nedjelju ćemo startovati takođe od 10:00h kako bismo prešli poslednje korake u izgradnji rješenja za date probleme. Nakon ručka, čeka nas ceremonija dodjele sertifikata svim učesnicima radionice, a zatim će timovi prezentovati svoj trodnevni rad ispred tročlanog žirija. Žiri će odabrati 5 rješenja za koja smatra da najbolje rješavaju dati problem i da su pogodna za realizaciju, i dodijeliti im grant u iznosu od 2 000 EUR za implementaciju. Povratak je predviđen za nedelju u 17:00h.

Veoma smo uzbuđeni povodom prvog UpShift druženja i jedva čekamo da čitava priča zaista počne! Želimo da svi sa ove radionice izađete bogatiji za nova znanja i iskustva, ali i neka nova prijateljstva. Vidimo se u petak, da počnemo sa kreiranjem vaše ljepše budućnosti! 🙂

About The Author

Anja Drobnjak

Nerd oduvijek i zauvijek, zaljubljenik u ekonomiju, knjige i digitalni svijet, voli sve što vole mladi (naučna fantastika i metal muzika), najveći obožavaoc zmajeva u poznatom Univerzumu. Ponosna na to sto je član Digitalizuj.me tima i dio Kreaktivatora!