Select Page

Dunjino UPSHIFT iskustvo

Dunjino UPSHIFT iskustvo

Mnogo sam slušala o UPSHIFTu, ali nikada nisam ozbiljno razmišljala o prijavljivanju na radionicu, sve do trenutka kada su mi drugarice predložile da se prijavimo. Naravno da sam pristala! 🙂 Tako smo oformile tim – Ljubica, Ana, Tea, Jelena i ja. Poslale smo nekoliko prijava i onda je uslijedilo čekanje povratne informacije.

Jovana, jedna od koordinatorki Laboratorije inovacija za mlade “Kreaktivator”, me nazvala da mi javi da smo prošli u uži krug i da ćemo obaviti intervju. Ne mogu opisati koliko mi je taj poziv uljepšao dan, a tek sledeći kada smo saznali da smo odabrani za učešće na UPSHIFT radionici!

I tako je počela avantura! Na dogovorenom mjestu čekao nas je autobus. Čim sam ušla počela sam da se upoznajem sa ostalim učesnicima.

Problem koji je moj tim izdvojio i rješavao, uz pomoć naše mentorke Biljane Martinić, jeste nepostojanje časopisa za srednjoškolce u Crnoj Gori.

Mogu reći da su radionice zaista intenzivne – ipak tri dana radimo nešto što neko radi mjesecima. Iako su intenzivne i većinu dana provedemo rješavajući problem, nije mi bilo naporno. Štaviše, bilo mi je jako interesantno da učim nove stvari radeći na konkretnom problemu. U toku radionica naišla sam na mnogo stvari o kojima nisam razmišljala, a bitne su za rješavanje ovog problema. Bilo je i momenata kada se iznerviramo jer nešto koči, a ne vidimo rješenje. Naravno, poslije analiziranja i razgovora uvijek se nižu ideje i problem, za koji u jednom trenutku nismo vidjele rješenje, postaje rješiv.

“Tajni prijatelj” je igra koja daje posebnu čar UPSHIFTu i koja nas je svakog dana nasmijavala, a jedan od najzabavnijih trenutaka je upravo kada otkrivamo ko je kome bio tajni prijatelj.

UPSHIFT je mnogo više od prilike da rješite problem u svojoj zajednici. Ja sam stekla vrijedno iskustvo, upoznala zanimljive ljude, naučila mnogo… ali najbolje je da se u to uvjerite i sami!

Autorka: Dunja Sekulović, učesnica UPSHIFT radionice

About The Author