Select Page

Hakaton „Popravi godinu!” – odabrani timovi

Hakaton „Popravi godinu!” – odabrani timovi

U nedjelju, 08. novembra, u 23:59h, zatvorene su prijave za peti Hakaton za društvene promjene.

Hakaton „Popravi godinu!” u organizaciji Laboratorije inovacija za mlade „Kreaktivator” će se održati 14. i 15. novembra. Da bismo uspjeli da popravimo ovu godinu, moramo voditi računa kako o sebi, tako i o drugima. To znači da ćemo predstojeći hakaton smjestiti u svijet koji je trenutno najsigurniji, a to je onlajn. Komunikacija sa organizatorima i mentorima će se odvijati preko Zoom aplikacije. Događaj će trajati 24 sata, a timovi će se takmičiti u kreiranju najboljeg rješenja.

Slijedi spisak šest timova koji su odabrani za učešće na Hakatonu, poređanih po redosledu dospjelih prijava:

  1. Jelena Tadić i Maša Kilibarda žele da kreiraju platformu koja će se baviti problemom mentalnog zdravlja mladih ljudi;
  2. Elmaz Feratović, Vladan Babić i Emir Kolašinac žele da naprave platformu koja će olakšati traženje posla;
  3. Dušan Maksimović, Iva Vujović i Milan Jovanović žele da naprave sajt preko kog će se anonimno razgovarati sa stručnim licima o problemima koji nas muče;
  4. Emir Košuta i Milica Pejović žele da razviju platformu koja će nam omogućiti da poboljšamo naš imunitet;
  5. Dušan Martinović i Boris Keković žele da kreiraju video igru koja će prvacima učenje učiniti lakšim i zanimljivijim;
  6. Slaven Minić, Aleksa Vujošević i Luka Rakočević će ljubiteljima knjiga omogućiti lakšu razmjenu.

Nakon dvodnevnog rada timovi će imati po šest minuta za prezentaciju odabranog problema i prepoznatog, primjenljivog rješenja. Stručni žiri, u sastavu od tri člana, će nakon prezentacija svakom timu pojedinačno postaviti set pitanja, nakon čega će donijeti odluku o nagrađenim timovima. Najbolji tim će osvojiti nagradu od 1.500 eura, drugoplasirani 1.000 eura i trećeplasirani 500 eura.

Čestitamo svim timovima koji su ostvarili pravo učešća na Hakatonu, a ostale ohrabrujemo da se prijave za neku od narednih aktivnosti Laboratorije inovacija za mlade „Kreaktivator”.

Vidimo se na Hakatonu!

About The Author