Select Page

Jovanino Hakaton iskustvo!

Jovanino Hakaton iskustvo!

Ova priča počinje porukom od U-Report Montenegro: “Nedostaje vam inovativni servis za mlade?”

Okupili smo ekipu i dogovorili se da vikend provedemo na Hakatonu. Posmatrali smo to kao novo iskustvo i priliku da ukažemo na važnost prevencije kada su u pitanju problemi mladih poput online nasilja i briga o mentalnom i fizičkom zdravlju. Svi smo izloženi velikom uticaju tehnologija, pa smo odlučili da upravo njih iskoristimo kao sredstvo do cilja.

Predstavili smo Sport On Map, aplikaciju koja će svojim korisnicima da pruži sve potrebne informacije i inspiriše ih da kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme. Plan nam je da se aplikacija koristi kao platforma za organizaciju sportskih dogadjaja, traženje prostora za različite sportove, povezivanje korisnika koji imaju ista interesovanja… Želimo da sport postane svakodnevni dio života što većeg broja djece i mladih.

Vrijeme koje smo proveli na Hakatonu prošlo je u znaku dobre energije i zabave. Svima nam je dobrodošao predah od svakodnevnog posla u kancelariji. Radili smo i družili se sa ostalim učesnicima u modernom multifunkcionalnom prostoru Omladisnkog centra.

Razmijenjivanje ideja u timu bilo je ključno za predstavljanje našeg rješenja i osvajanje prvog mjesta. Uz to smo dobili mnogo korisnih informacija od mentora, prilikom preispitivanja rješenja. Jako je korisno čuti mišljenja drugih i sagledati problem i rješenje iz različitih uglova.

Prije same prezentacije je bilo malo treme, ali trebalo je dobro iskoristiti pet minuta. Nakon toga su uslijedila pitanja žirija. Oduševljenje kada smo pročitali ime pobjednika na panou bilo je ogromno.

Sada nas čeka mnogo posla kako bismo ostvarili ciljeve i napravili aplikaciju dostupnom svima koji žele da se bave sportom.

About The Author