Select Page

Kako je Dušanu bilo na UPSHIFT vikendu?

Kako je Dušanu bilo na UPSHIFT vikendu?

Želeći da promenimo nešto u našem gradu došli smo na ideju da se prijavimo na UPSHIFT radionicu. Cilj ove radionice je da se prepozna problem u lokalnoj zajednici i da se, kroz rad sa mentorima, dođe do njegovog rešenja.

Up-712

Jedan od problema koje smo mi uočili je nedovoljan broj zelenih površina u našem gradu. Nakon poslate prijave dobili smo poziv na intervju, gde smo morali uživo da predstavimo našu ideju. Jedan od možda najtežih momenata za nas je bio čekanje rezultata i poziva na radionicu. Na kraju se ispostavilo da smo od svih timova najranije saznali da smo prošli na radionicu, jer smo, sasvim slučajno, sreli Jovanu Bigu i našeg budućeg mentora Ivana Čojbašić,a koji nam saopštavaju da smo prošli dalje! 😀

Prije same radionice naš tim je imao pet članova. Međutim, zbog neočekivanih okolnosti dva člana su odustala od radionice. Tim Laboratorije inovacija za mlade nam tada izlazi u susret i dozvoljava da dodamo novog člana u ekipu.

Up-44

Dva dana kasnije uputili smo se za Kolašin gde ćemo naredna tri dana raditi na kreiranju rješenja za problem koji smo prijavili. Pošto je svako od nas već prošao kroz dosta radionica, mislili smo da ćemo i ova biti slična prethodnim. Međutim cilj ove radionice nije bio da mentor, kao stručno lice, ponudi najbolje opcije i da tako zaokružimo naš projekat, već samo da nam da smernice pomoću kojih ćemo pronaći: uzrok, posledice i na kraju samo rešenje. Pored toga što smo imali priliku da naučimo nešto novo, upoznali smo mnogo novih ljudi sa kojima smo se sprijateljili.

Up-551

Nakon tri dana rada na radionici, došlo je vreme da se svaki projekat predstavi žiriju! Bilo je malo treme, ali zahvaljujući našem mentoru, Ivanu Čojbašiću, ta trema je nestala. On nas je konstantno bodrio i bio nam najveća podrška. Nakon prezentacija, žiri je donio konačnu odluku – kojih pet timova dobija 2.000 eura za realizaciju svog rešenja. Znali smo da je konkurencija jaka, ali smo verovali da ćemo uspeti. Tako je i bilo! Velika želja našeg tima se ostvarila.

Mladima bih preporučio da se prijave za UPSHIFT radionicu, ako imaju problem koji žele da reše i da kroz kreiranje rešenja nauče nešto novo i upoznaju nove ljude.

Autor: Dušan Vukadinović, učesnik UPSHIFT radionice

About The Author