Select Page

Prijavi se za prvu ljetnju UPSHIFT radionicu!

Prijavi se za prvu ljetnju UPSHIFT radionicu!
  • 1. juna, 1938. godine, Supermen, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih superheroja svih vremena prvi put se pojavljuje u DC stripu (Action Comics #1);
  • 18. juna, 1948. godine, Komisija Ujedinjenih nacija za ljudska prava usvaja međunarodnu Deklaraciju o ljudskim pravima;
  • 20. juna, 1975. godine izlazi jedan od najpoznatijih ljetnjih blokbastera, film “Jaws”;
  • 21. juna, 2003. godine, JK Rowling izdaje knjigu “Hari Poter i Red feniksa” koja istog dana postaje najbrže prodata knjiga na svijetu;
  • 28. juna, 1997. godine, održava se vjerovatno najčuveniji meč u istoriji boksa, upamćen ne po dobrom boksu već zato što je Majk Tajson odgrizao komadić uha Ivanderu Holifildu;
  • 3. jula, 1985. izlazi film “Back to the Future” i čini da nikad nijedna vremenska mašina ne bude dobra kao što je automobil DeLorean;
  • Istog dana, trideset i pet godina kasnije, u Petrovcu, počinje prvi ljetnji UPSHIFT i vikend za koji godinama kasnije važi da je zaista bio jedan od najboljih.

Znajući ove veoma važne informacije koje su nam možda, i samo možda, poslate iz budućnosti, na nama je sad, dragi drugari, da se pobrinemo da ovaj vikend bude zaista toliko magičan da je vrijedan pažnje jednog Rika Sančeza, što će nam uz vašu pomoć, biti najlakši posao na svijetu.

Da li će UPSHIFT obilježiti ljeto pred nama? Vrlo moguće!

Prvi korak: otvaramo konkurs za ljetnju radionicu!

Laboratorija inovacija za mlade Kreaktivator” već četiri godine organizuje intenzivne, trodnevne radionice po cijeloj Crnoj Gori. Na ovim radionicama učestvuje deset odabranih timova, koji uče kako da, od prepoznatog problema, prođu kroz sve bitne korake koji vode do inovativnog rješenja. Sve to rade uz pomoć mentora – divnih, mladih ljudi, uspješnih u sferama kojima se bave i uvijek spremnih da odgovore na najrazličitija moguća pitanja (ali i da organizuju brzi pop trivia kviz kada je to potrebno).

Samo prijavljivanje je prilično jednostavno. Potrebno je da prepoznate problem u svojoj zajednici, da nađete par drugara voljnih da sa vama rade na ovom projektu, i sve što onda preostaje je da popunite online prijavu.

Za prvu ljetnju UPSHIFT radionicu, koja će se održati u hotelu Palas, u Petrovcu, od 3. do 5. jula, mogu se prijaviti timovi koji čine od 3 do 5 mladih, od 13 do 19 godina, koji nisu učestvovali na prethodnim UPSHIFT radionicama. Ovog puta prijavljeni mogu biti iz bilo koje crnogorske opštine i kako je u pitanju prva ljetnja radionica svi smo veoma uzbuđeni! Kao i uvijek, svi troškovi (prevoz, smještaj, hrana) pokriveni su od strane organizatora. Bez brige: sve prijave koje su pristigle prije CoViD-19 situacije, će biti razmotrene. 😊

Zbog CoViD-19 situacije i vaše bezbjednosti, uvodimo par mjera predostrožnosti. Svim učesnicima ćemo obezbijediti dezinfekciona sredstva za stolovima, a ovog puta umjesto 10, vodimo 8 timova, kako bi postojala i fizička distanca između učesnika.

Samo prijavljivanje je prilično jednostavno. Potrebno je da prepoznate problem u svojoj zajednici, da nađete par drugara voljnih da sa vama rade na ovom projektu, i sve što onda preostaje je da popunite online prijavu.

Forma za prijavu sastoji se iz tri koraka:

  • Identifikacija prepoznatog problema iz lokalne zajednice;
  • Opis (pojašnjenje) problema kroz kratku, realnu priču iz vaše svakodnevnice;
  • Tri uzroka prepoznatog problema

Prijave se otvaraju 8. juna, a zatvaraju 21. juna, uz naglasak da će žiri, prilikom izbora timova, prednost dati idejama koje nijesmo vidjeli na prethodnim radionicama. Pravila dozvoljavaju da prijavite i više problema u zajednici, ali je za svaki od njih neophodno popuniti posebnu prijavu.

Nakon isteka roka za prijave, žiri će pregledati svaku od prijava i odabrati do 20 timova sa kojim će se obaviti intervjui. Konačan spisak osam odabranih timova biće objavljen na našem sajtu i društvenim mrežama do 26. juna.

ROK ZA PRIJAVE:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Mala napomena: Svi koji budu odabrani za učešće na radionici, a imaju ispod 18 godina, moraju donijeti pisano odobrenje potpisano od strane roditelja/staratelja.

Dragi drugari, ono što vam mi pružamo jeste mentorstvo, šansu da steknete mnogo novih i primjenljivih znanja i finansijsku podršku da ideje pretvorite u realnost. Cilj tima “Kreaktivator” jeste da pruži priliku svim mladima i adolescentima da pokažu da imaju želju i volju da mijenjaju stvari na bolje. UPSHIFT je jedinstvena prilika da na jedan poseban, krajnje zabavan način, dođete do korisnih vještina koje će vam značiti, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. O stvarima kao što su timski rad, planiranje projekata, dizajn prototipa i budžetiranje, naučićete u toku jednog fenomenalnog vikenda na obali koji će dok trepnete biti gotov. Još bitnije, imaćete priliku da upoznate druge mlade ljude iz različitih škola i gradova koji dijele vaša interesovanja i koje možda nikad ne bi ste sreli.

Prijavite se i baš vaš tim može biti jedan od najmanje tri koji će dobiti 2.000 eura za realizaciju ideje.

Pakujte kofere, čeka nas avantura godine!

About The Author