Select Page

Kako je organizovan “Sportski Dan Andrijevice 2020!”? :)

Kako je organizovan “Sportski Dan Andrijevice 2020!”? :)

Sve je počelo pitanjem: “Kako nadomjestiti nedostatak sportskih manifestacija?”

Kada smo malo bolje zagledali u istoriju, pa i samu sadašnjost, nije bilo teško shvatiti da je Andrijevica kolijevka rukometa. Nove generacije pisale su novu istoriju, ali nikada ništa pred svojom publikom, zbog samog nedostatka sportske dvorane. Ponijele smo tu odgovornost da baš nas tri budemo pokretači svega. Tim se sastojao od tri člana – Saške, Nađe i Jelene. Počevši od novčanih sredstava, manjih dimenzija terena i svih problema na koje smo nalazile, tražile smo rješenje.

Najzad, UPSHIFT je bio odličan podstrek da svi naši problemi postanu prošlost, a sve naše ideje kao i sami nedostaci, postanu stvarnost. UPSHIFT je mjesto na kom ste u mogućnosti da obarate lične rekorde i sopstvene ideje pretvarate u djela, pišete istoriju realizacije vaših projekata koji su od velike važnosti za vas i vašu opštinu ili su pak dio neobične zabave. Dakle, sve je na vama. Nas tri smo preuzele inicijativu i vodile se tim da je bitno odnekle početi. Htjele smo da dokažemo da možemo i da ljudi i mlade generacije najzad shvate da su oni, zapravo, sami po sebi pokretnici inovacija i da uz malo truda sve mogu nadomjestiti. Nailazile smo na razna pitanja, ali glavno je bilo da neko bude začetnik i da se ovo upiše u istoriju. U istoriju koju će sve nove generacije pratiti, mijenjati, dodavati nešto novo, ali nikada neće odustati od ovog projekta. Naime, naš projekat je bio turnir u rukometu. Nismo imali prave dimenzije pa smo napravili mini rukomet. Osmislile smo citat i dogovorile se da se vodimo njim sve dok se turnir ne održi. “Prihvati rizik, uhvati šansu”, time smo se vodile i ono najvažnije, USPJELE SMO. Zahvaljujući UPSHIFT-u, mentorima, našim mladim igračima i opštini – održale smo turnir. Za svaki problem, postoji rješenje, dovoljno je da vjerujete, želite i nikad ne odustanete. To je recept za svaki uspjeh. Tako smo nas tri našle rješenje i za održavanje turnira u vrijeme korone, i za nedostatak terena, kao i svih ostalih problema, koji više nisu ni problemi, jer znate šta? Problem je ustvari tunel koji naizgled djeluje mračno, ali ukoliko se dovoljno zagledate, vidjećete svijetlo na kraju. Tako da bitno je ne odustati.

UPSHIFT je tu da za svaku vašu ideju bude pomoć, mjesto na kom stičete najljepša iskustva, dobijate najbolje mentore i sve ideje zaista postaju stvarnost. Zato draga omladino, imajte vjere, osmislite projekat i UPSHIFT vas čeka. Prihvatite rizik i uhvatite šansu!

About The Author