Select Page

Study Buddy mentori!

Study Buddy mentori!

Drugari, predstavljamo vam 20 sjajnih mladih ljudi će se potruditi da lakše savladate gradivo u ovim novim okolnostima! Do petka, 24. aprila otvorene su prijave za Study Buddy učenike!

Ajeta Dreshaj je učenica četvrtog razreda Srednje mješovite škole “25 Maj”, u Tuzima. Jedan od njenih najvažnijih ciljeva jeste da bude čovjek u pravom smislu te riječi, a ne samo ljudsko biće. Voli da se bavi fotografijom. Pored toga uživa u šetnjama po prirodi i vožnji bickla. Od školskih predmeta Engleski jezik joj je favorite. Društvena je osoba, a profesori joj kažu da je rođena da bude advokat, pravnica ili političarka, pa možete doći i do zaključka da je pričljiva. Takođe, stavlja naglasak na turski jezik, turske serije i filmove… Ako već niste gledali “Kogustaki Mucize”, preporučuje vam da ga obavezno pogledate, i ukoliko ste osjećajna osoba kao ona, pripremite maramice!

Anastasija Bojić je student Ekonomskog fakulteta, na putu ka nečem potpuno drugačijem. Ljubitelj diskusije, projekata i plesa. Kafu naziva magičnim napitkom. Često ćete je čuti da priča o tome kako će da kupi kuću na moru. Što se radnog angažovanja tiče, prešla je igricu. Uvijek i skoro bezuslovno spremna da pomogne drugima.

Anastasija Šovran je učenica Year 13 Kingham Hill škole (iliti, kako bismo mi rekli, četvrtog razreda srednje škole). Njenu ljubav prema matematici, fizici i umjetnosti je dokazala kada ih je odabrala kao predmete koje će učiti u Engleskoj, a engleskim jezikom i kulturom je okružena od malih nogu. Anastasija obožava da pomaže drugima i da daje savjete. Aktivan je član volonterskog kluba Cetinjske gimnazije (njene prethodne škole) i voli da bude uključena u što više stvari. U budućnosti želi da se bavi arhitekturom i da se seli sa mjesta na mjesto dok je volja za putovanjem ne napusti. Ona je go to osoba za svakakve priče – bilo o serijama, muzici, univerzumu, the meaning of life, i slično. Ona je glavni psiholog društva, i provodi puno vremena družeći se (bilo uživo ili preko video chata, jer često nije tu). Ima veliku želju za znanjem i da dijeli svoja iskustva. Ako želite da joj budete prijatelj, pričajte sa njom o tome koliko je bubble tea najbolja stvar na svijetu, i kako je Parasite film decenije.

Anja Filipović je učenica trećeg razreda Gimnazije “Slobodan Škerović”. Obožava životinje i prirodu. Od školskih predmeta najviše voli istoriju i engleski jezik. Takođe, zaljubljena je u italijanski i francuski jezik i nada se da će imati priliku da proputuje svet. Veliki je fan sportova, pogotovo košarke i plivanja. Voli pravednost i zalaže se za ljudska prava, a slobodno vreme najčešće provodi sa društvom ili trenira. Jedna od boljih knjiga koje je pročitala jeste “Kradljivica knjiga”.

Anja Vujković je svoje srednjoškolsko obrazovanje započela u Gimnaziji “Slobodan Škerović”, a dovršila ga je u Stamford High School. Još uvijek pokušava da se odluči između studiranja dvije oblasti – genetike i glume. Neiscrpan je izvor loših viceva i pozitivne energije, a posebno uživa u gledanju kvalitetnih evropskih filmova. Informisaće vas o raznim biološkim otkrićima, kao i o manama i vrlinama vašeg horoskopskog znaka. Živi za dan kada će se preseliti na jahtu i krstariti svjetskim morima, upijajući enormne količine vitamina D.

Asja Idrizović ima 17 godina i porijeklom je iz Bijelog Polja. Trenutno živi u Tivtu, gdje je stipendista internacionalne škole. Voli da se bavi portretnom fotografijom, posebno zbog šanse da upozna i poveže se sa različitim ljudima iz svog okruženja. U slobodno vrijeme voli da čita i svira klavir.

Damir Crnovršanin učenik je četvrtog razreda gimnazije “Miloje Dobrašinović” u Bijelom Polju i ima 18 godina. Od malena se bavi glumom i scenskim nastupom o čemu govore i njegove mnogobrojne nagrade. Bivši je košarkaš, ali sportista svakodnevno jer kroz trening uspijeva lakše da se skoncentriše na obaveze koje ima. Nakon gimnazije školovanje planira da nastavi u inostranstvu na fakultetu za računarske nauke/informatiku. Posebnu ljubav gaji prema pečatima u pasošu tako da je putovanje nešto za šta je uvijek spreman. Voli zabavu, smijeh i opuštenost pa se nada dobrom druženju. Takođe možete ga dodati na Snapchat-u: @iphone_galaxy gdje objavljuje razne situacije iz svog zanimljivog života!

David Vuković je učenik trećeg razreda Cetinjske gimnazije. Omiljeni predmet mu je biologija i fasciniran je ljudskim tijelom. Osim medicine, David je zaljubljenik u glumu, kineski jezik, volontiranje i debatu. Velika je pričalica i voli da se druži i upoznaje nove ljude. Njegovi hobiji uključuju istraživanje raznih oblasti medicine, pravljenje predstava, svađanje sa ljudima koji misle da Harry Potter, Sherlock Holmes, The Big Bang theory, The Good place i La casa de papel nijesu najveća svjetska ostvarenja, izlaženje (u ovom slučaju video chat) sa prijateljima i provođenje previše vremena na YouTube-u. Karantin prevazilazi posvećujući 70% vremena potpunoj samoizolaciji i 30% vremena nervirajući ukućane i prijatelje.

Dina Nikolić je petnaestogodišnjakinja iz Podgorice. Pohađa Knightsbridge školu u Tivtu. Najviše voli da svira flautu i piše. Takođe uživa volontirati i upoznavati nove ljude. Tokom karantina trudi se da ne gleda samo Netflix i priča sa prijateljima cijeli dan, te pohađa časove o turizmu preko interneta i uči da svira ukulele.

Dunja Sekulović je učenica drugog razreda gimnazije “Slobodan Škerović”. Paralelno pohađa i srednju baletsku školu “Vasa Pavić” u Podgorici. Voli da uči jezike, pa joj je omiljeni predmet italijanski jezik. Koristi svaku priliku da upozna zanimljive ljude i zato je slobodno vrijeme posvetila volontiranju. Ni sada nema viška slobodnog vremena tako da ove karantinske dane podnosi neočekivano dobro.

Dušan Vukčević je učenik prve godine IB programa na UWC Adriatic u Italiji, gdje je došao nakon 2 godine pohađanja Gimnazije “Niko Rolović” u Baru. Od svih nauka najviše voli biologiju, posebno molekularnu kao i hemiju. Medicina mu je budući poziv. Bio je učesnik na mnogim seminarima medicine u Crnoj Gori, gdje je 2 puta uspješno napisao i prezentovao naučne radove. Takođe je 3 godine bio polaznik seminara biomedicine u Internacionalnoj istraživačkoj stanici Petnica, u Srbiji. Osvojio je 2 Olimpijade i Državno takmičenje iz biologije prvim mjestom. Uz to što je završio osnovnu i dvije godine srednje muzičke škole svirajući klavir i komponujući, u slobodno vrijeme svira gitaru i bubnjeve, kao član benda u Italiji. Jedna od velikih ljubavi mu je ronjenje, podvodni ribolov i pecanje, opčinjen je morem. Voli da piše poeziju, prozu i eseje. U slučaju da se pitate gdje je u svemu tome sport, 12 godina se bavi karateom i nosilac je crnog pojasa od 2013. Uz to je bio član plivačkog i vaterpolo kluba “Mornar” u Baru. Opčinjen je radnjom i humorom serije Dr. House, a zabavu često nađe u samodestruktvinom životu braće Harper u komediji “Dva i po muškarca”. Voli kajaking i streljaštvo, a u Italiji je shvatio da povratak na tradicionalni luk i strijelu čini streličarstvo divnim sportom takođe! U karantinu se ne snalazi uvijek baš najbolje, s obzirom da je navikao na mnogo dinamičniji život. Nada se da će iz ovog programa svi izvući nešto što će na neki način da im uljepša dan!

Helena Perović je maturantkinja Gimnazije “Slobodan Škerović”. Uživa da istražuje matematiku, najkompleksniju ali i najdivniju nauku po njenom skromnom mišljenju. Pored matematike, veliki je ljubitelj svih formi umjetnosti. Posebno je ispunjava bavljenje fotografijom. Međutim, filmovi i serije zauzimaju specijalno mjesto u njenom srcu (prevod: ne spominjite smrt Marka i Leksi iz serije Grey’s Anatomy, razgovor će se završiti u suzama). Nepopravljiva šopoholičarka, trenutno čita knjigu “Tajni svijet snova jedne kupoholičarke” od Sofi Kinsele. Omiljeni hobi joj je pravljenje da je Parižanka dok šeta kroz galerije i muzeje (zbog trenutne situacije, primorana je da to radi virtuelno).

Jelena Tadić je učenica drugog razreda srednje škole. Voli da slika i fotografiše prirodu. Osoba je koju inspirišu životni ideali, i to je razlog njenog volontiranja jer humanost smatra jednom od najvrijednijih vrlina. Svoje slobodno vrijeme najviše koristi za čitanje knjiga, prijatelje, porodicu i vannastavne aktivnosti. Voli da usrećuje ljude oko sebe.

Jovana Domazetović ima 15 godina i učenica je prvog razreda srednje stručne ekonomske škole u Podgorici. Voli da čita, gleda serije, sluša EKV i Indekse, Coca Colu, kao i da glumi glavnog lektora u grupi 🙂 U budućnosti želi da se bavi sociologijom i novinarstvom.

Katarina Šćepanović je studentkinja prve godine Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis na UDG-u, a prošle godine je kao đak generacije završila Gimnaziju “Petar I Petrović Njegoš”. Tokom srednje škole takmičila se na Državnom takmičenju iz ruskog jezika i tri godine osvajala prvo, a jednom drugo mjesto. U slobodno vrijeme voli da se bavi sportskim volonterizmom, da putuje i da se druži. Veliki je fan Hari Potera, pa u skladu sa tim njena mačka nosi ime Hermiona.

Klara Dragović je učenica drugog razreda gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”. Aktivan je član volonerskog kluba u svojoj školi. Ljubav prema matematici nosi još iz osnovne škole i smatra da matematika i nije toliko različita od logike, jer se ne može sjesti i naučiti, već se to postiže vježbanjem. I najvažnije, do odgovora se mora logički doći. Voli da pomaže drugima i provodi puno vremena družeći se. Bavi se plesom, gimnastikom i skijanjem. Opuštena je i uvijek nasmijana osoba. U budućnosti bi voljela da njeno zanimanje bude povezano sa dizajnom.

Kristina Krivokapić je učenica trećeg razreda Stručne medicinske škole u Podgorici. Pored omladinskog aktivizma, polaznica je UNICEF – ovog projekta “Medijska pismenost” i čita najave u dječijoj emisiji “Wadada”. Obožava Grdanu i voli sve vještice iz Diznijevih filmova. Za sebe kaže da je preduzetnica u pokušaju, naime, vodi instagram blog – k.events.k. (svi zapratimo! 🙂 ) Uživa u poeziji Duška Trifunovića i Žaka Prevera. Voljela bi da završi kurs za stjuardesu.

Lana Lješković je učenica prvog razreda Gimnazije “Slobodan Škerovic” u Podgorici. Omiljeni predmeti su joj strani jezici (engleski, francuski, španski) i biologija. Interesovanja su joj i ples, modeling, sport, a trenutna okupacija su joj debata, Đački parlament i volontiranje. Društvenost i solidarnost iskazuje na volonterskim dešavanjima i druženjem na ljetnjem kampu sa djecom iz dijaspore. Želi da pomogne mlađim generacijama da savladaju određene oblasti engleskog jezika pogotovo tokom situacije u kojoj se trenutno nalazimo.

Maša Kilibarda ima 17 godina i dolazi iz Nikšića. Učenica je drugog razreda opšte gimnazije. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem i crtanjem. Od malih nogu voli prirodne nauke, pogotovo astronomiju. Uživa u gledanju filmova i serija i čitanju knjiga, naročito u žanrovima fantastike i kriminalistike, kao i šetnjama u prirodi sa prijateljima. Bavi se volonterizmom i često pomaže drugima. Članica je brojnih školskih klubova, kao što su čitalački, novinarski, arheološki i Access Nikšić grupe. Voli da putuje i upoznaje nove ljude i kulture.

Sara Pantović je učenica trećeg razreda gimnazije. Omiljeni predmet joj je biologija. Oduvijek je interesovalo kako ljudsko tijelo funkcioniše i šta se dešava u našem organizmu i zbog toga posebno mjesto zauzima anatomija. Pored ovoga, Sara uživa u volontiranju, gledanju serija, slušanju muzike i bavljenju retorikom. Veoma je druželjubiva i da može svakoga bi nagovorila da bar jednom odgleda seriju Grey’s Anatomy. Vrijeme u karantinu provodi čitajući knjige i gledajući filmove, a dobar dio vremena potroši u pravljenju planova šta će da uradi kada se ovo završi.

About The Author