Select Page

Sve što treba da znate o UpShift radionici

Sve što treba da znate o UpShift radionici

Prepoznajete problem u vašoj zajednici? U kontaktu ste sa nekim ko se sa tim problemom suočava? Imate ideju o načinu njegovog rješavanja? Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” je tu da vam pomogne da aktivno učestvujete u unaprijeđenju vaše zajednice!

Na koji način?

Jedna od aktivnosti laboratorije za inovacije jeste UpShift radionica. UpShift predstavlja trodnevnu radionicu koja spaja mlade i adolescente i kroz razne obrazovne metode pomaže da dođu do inovativnih rješenja problema sa kojim se njihova zajednica suočava. Smatramo da kreativnost i energija mladih nose veliki potencijal i želimo svima da pokažemo vrijednost vaših ideja.

Koji je naš cilj?

Naš cilj je da vam pomognemo da naučite kako da sami rješavate probleme u svom okruženju i unaprijedite svoju zajednicu. Ideja je da vam omogućimo da se povežete kako sa drugim mladim ljudima, tako i sa osobljem “Kreaktivatora” kao i timom mentora koji će vas snadbijeti znanjima neophodnim za realizaciju vaše ideje. Da bismo to ostvarili, organizujemo UpShift radionice na području čitave Crne Gore.  Svake godine ćemo održati najmanje tri radionice, i to na način da je svaki zaseban UpShift usmjeren na jednu regiju. Ovo radimo stoga jer želimo da se na pravi način posvetimo mladima i adolescentima širom Crne Gore, pružajući svima jednaku priliku da učestvuju i naprave željenu promjenu!

12698589_1070654346288329_5195703095810771016_o

Kako funkcioniše UpShift radionica?

Naš UpShift vikend je trodnevna radionica koja vam omogućava da razvijete i primijenite rješenje za prepoznati problem. Tim mentora će vam pružiti podršku, provesti vas kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti vam da steknete nova znanja i vještine.

Vaš zadatak je da uočite problem, okupite tim koji broji između tri i pet članova, i prijavite se! Aplikacioni formular za UpShift radionicu, kao i detaljnije informacije o pravilima učešča, možete pronaći ovdje. Za sve nedoumice oko ispunjavanja možete nas kontaktirati mailom, putem Facebooka, Twittera ili Snapchata.

Faze UpShift-a:

  • Faza 1 – Promocija:

Prvi Upshift vikend je usmjeren na Podgoricu, Danilovgrad i okolinu. Želimo da informacije o UpShift radionici budu dostupne svima, stoga ćemo posjetiti škole, fakultete, omladinske centre itd. na pomenutnom području. Cilj nam je da se uključe svi  – da niko ne ostane ostavljen po strani. Zbog toga posebno ohrabrujemo sve one koji ne dobijaju često šansu da se prijave, da nam se pridruže da mijenjamo stvari na bolje. Raspored posjeta možete pronaći na naslovnoj strani sajta, a rok za apliciranje je do 13. aprila 2016. godine.

  • Faza 2 – Selekcija:

Nakon isteka roka za prijave (13. april), odabraćemo 10 timova koji imaju najveći potencijal za rješavanje problema u zajednicama iz kojih potiču i pozvati ih da nam se pridruže na trodnevnoj UPSHIFT radionici. Timovi koji dobiju šansu za učešče na UpShift radionici, biće kontaktirani telefonom do 15. aprila 2016. godine.

Ukoliko je vaš tim među odabranih deset, prije UpShift vikenda čeka vas radionica na kojoj ćete se upoznati sa ostalim timovima i ekipom iz laboratorije.  Učićemo kako da temeljno analizirate predloženi problem i kako da se što bolje pripremimo za ono što slijedi.

  • Faza 3 – Radionica:

Spremite se za veliko druženje na UpShift vikendu, koji će se održati od 22 – 24. aprila 2016. godine, u hotelu IberoStar, u Bečićima. Dođite odmorni i motivisani, jer vas čekaju tri dana intenzivnog rada sa mentorima, koji će vam pomoći u procesu analize problema i kreiranje rješenja. Pauze ćemo koristiti za druženje, igre i zabavu, i zajedno se pripremati za predstavljanje dobijenih rješenja pred žirijem. Pet timova koji pokažu najbolje razumijevanje konkretnog problema i predstave najbolja rješenja će dobiti grant u iznosu 2.000 EUR, kako bi mogli da razviju svoju ideju.

Međutim, tu nije kraj! Ušli ste među pet najboljih, dobili novčanu nagradu, šta onda? Naše druženje se nastavlja! U naredna tri mjeseca, ekipa “Kreaktivatora” i mentori su tu za vas, kako biste na najbolji način sproveli  vaša rješenja u djelo. Na taj način, uz mnogo rada, ali i druženja i pozitivne energije, želimo da vam pružimo priliku da sami napravite promjenu i učestvujete u kreiranju vaše budućnosti.

Stoga vas pozivamo da aplicirate, a mi se radujemo druženju na prvom UpShift vikendu! 🙂

About The Author

Anja Drobnjak

Nerd oduvijek i zauvijek, zaljubljenik u ekonomiju, knjige i digitalni svijet, voli sve što vole mladi (naučna fantastika i metal muzika), najveći obožavaoc zmajeva u poznatom Univerzumu. Ponosna na to sto je član Digitalizuj.me tima i dio Kreaktivatora!