Select Page

UPSHIFT iskustvo tima koji je osnovao fotosekciju u svojoj školi

UPSHIFT iskustvo tima koji je osnovao fotosekciju u svojoj školi

Prepoznali smo UPSHIFT kao dobru priliku za mlade i šansu da napravimo neku promjenu. Prepoznali smo problem nemogućnosti izražavanja kreativnosti i umjetničkog duha učenika u nasoj skoli, izazvane nedostatkom odgovarajućih sekcija i klubova. Shodno tome ciljna grupa su nam bili učenici naše škole.

Ustanovili smo da nam je neophodna fotografska sekcija gdje bi se mladi mogli kreativno izražavati. U toku UPSHIFT radionice imali smo potpunu slobodu, a mentori su naš rad samo usmjeravali ka cilju. Koristili smo različite kreativne i zanimljive metode, a i naučili smo jako puno.

DSC_6962

Naš trud isplatio jer smo bili izabrani kao jedan od pet timova koji dobijaju novac za realizaciju projekta. Kupili smo svu potrebnu opremu za rad sekcije i već 12. decembra počeli sa radionicama. U projekat dobrovoljno su se uključili studenti likovne akademije, koji su nam održali par časova i iskazali svoje oduševljenje projektom.

Od samog početka našeg UPSHIFT puta, pa i tokom kopletne realizacije, radili smo sa mnogo enuzijazma, a bilo nam je i jako zabavno da radimo nešto potpuno novo.

DSC_6963

Nešto sto bi istakli kao najvrijednije što smo za ta 3 dana stekli su mnoga prijateljstva i ogroman broj zanimljivih ljudi koje smo upoznali. Kasnije, tokom 3 mjeseca koja smo imali za realizaciju stekli smo još novih iskustava, upoznali još mnogo ljudi, naišli na par prepreka koje smo prevazišle i na kraju bile ponosne na nas i naš timski rad.

Autorke: Mila Miketić, Maja Damjanović, Mia Maraš, Elena Đurović i Mirjana Balandžić, učesnice šeste UPSHIFT radionice

About The Author