Select Page

UPSHIFT iz ugla mentorke Vanje Kosović

UPSHIFT iz ugla mentorke Vanje Kosović

Podatak da sam, u ulozi mentora, na UPSHIFT radionici učestvovala već pet puta vam sasvim jasno govori koliko mi se cjelokupni koncept ovog tipa druženja dopada.

Radionice, kao što vjerovatno znate, traju tri dana i možda se pitate – šta se za tako kratko vrijeme može postići? Odgovor na to najbolje  daju do sada ostvareni projekti, poput uspješnog Info Pointa na Cetinju, koji je od ideje stvorene upravo na UPSHIFTu, danas mjesto koje pruža informacije, organizuje radionice i seminare koji olakšavaju i unaprjeđuju školovanje brojnih srednjoškolaca i budućih studenata iz cijele Crne Gore.

Radionica je koncipirana veoma jednostavno, a u tome se zapravo krije i njena efikasnost, ali i zabavan karakter. Za samo par dana, od problema koji često znaju djelovati nerješivo, uz dobru zabavu, uvijek se dođe do mnoštva ideja kako pristupiti iz drugačijeg ugla i kreirati nešto novo, što će biti od koristi članovima zajednice.

Biti mentor na UPSHIFTu je velika odgovornost, ali i prilika za sticanje novih prijatelja koju nikako ne treba propustiti. Ukoliko imate ideju šta bi se moglo unaprijediti u vašem gradu, istražite kada je sljedeća radionica i bacite se na pisanje prijave, jer ovakvu mogućnost za rad i druženje sa kreativnim ljudima je zaista šteta propustiti, a u svakoj lokalnoj zajednici uvijek postoji prostor za napredak.

Autorka: Vanja Kosović, mentorka na UPSHIFT radionici

About The Author