Select Page

UPSHIFT tim je otvorio prvu srednjoškolsku stripoteku

UPSHIFT tim je otvorio prvu srednjoškolsku stripoteku

Nakon trodnevne radionice u Bijeloj i radionice ,,Finansijska pismenost” u Podgorici, koje su nam dale korisne i odlučujuće smjernice za realizaciju našeg projekta, kreće tromjesečna priča koja smo zaokružili otvaranjem prve stripoteke u jednoj školi. UPSHIFT nam je bio jedinstvena prilika da našu ideju pretvorimo u djelo koje će služiti široj populaciji, zapravo jedinstvena prilika da mi mladi ostavimo svoj pečat u društvu.

Kroz tri mjeseca trebali smo oformiti stripoteku u našoj školi i na taj način ispuniti zacrtan cilj. Škola, ali i mnogi pojednici, izašli su nam u susret, shvatajući značaj projekta, ali i našu požrtvovanost da uspijemo u njegovoj realizaciji.

Prvog mjeseca realizacije škola nam je obezbijedila prostor i jedan dio inventara. U drugom mjesecu cilj je bio kupiti stripove. Nabavili smo i više stripova nego što smo očekivali jer smo dobili i neke zavidne donacije. Trećeg mjeseca smo upotpunili inventar i tako je priča zaokružena.

I danas smo povezani sa onim što nas ispunjava i već nakon nekog vremena postojanja stripoteke očekivanja su čak i prevaziđena, jer je premašen broj očekivanih korisnika, što je i bio cilj svega ovog.

Važno je napomenuti da ove stripoteke ne bi bilo bez velike pomoći naših mentora, Bobane Radović i Luke Cakića, ali i naših školskih drugova i profesora koji su se pridružili, a sve ih je povezala zajednička ljubav prema stripovima.

Autori: Uroš Lekić, Milica Kocka, Vasilije Kastratović i Teodora Fatić, učesnici desete UPSHIFT radionice

About The Author