Select Page

Šta je UPSHIFT?

Naš cilj je da vam pomognemo da naučite kako da sami rješavate probleme u svom okruženju i unaprijedite svoju zajednicu. Želimo svima da pokažemo kreativnost i energiju mladih i vrijednost njihovih ideja.
Prepoznaješ problem u svojoj zajednici? Poznaješ nekog ko se s njim suočava, ali ne vidiš rješenje ili ne znaš kako da ga sprovedeš? Naš UPSHIFT vikend je trodnevna radionica koja ti omogućava da razviješ i primijeniš rješenje za prepoznati problem. Tim mentora će ti pružiti podršku, provesti kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da stekneš nova znanja i vještine. Svake godine ćemo održati najmanje tri UPSHIFT radionice. Kako bismo se na pravi način posvetili mladima i adolescentima širom Crne Gore, svaki UPSHIFT će biti usmjeren na jednu regiju. Tvoj zadatak je da uočiš problem, okupiš tim koji broji između tri i pet članova, i prijaviš se! Aplikacioni formular za UPSHIFT radionicu možeš naći na našem sajtu, a detaljnije informacije o pravilima učestvovanja možeš pronaći na ovoj stranici. Za sve nedoumice oko ispunjavanja možeš nas kontaktirati mejlom, putem Facebooka, Twittera ili Snapchata.
UPSHIFT ti omogućava da stekneš neophodna znanja i dobiješ podršku za rješavanje prepoznatog problema.

Faza 1 – Promocija:

Želimo da informacije o UPSHIFT radionici budu dostupne svima, stoga ćemo posjetiti škole, fakultete, omladinske centre… Cilj nam je da se uključe svi  – da niko ne ostane ostavljen po strani. Zbog toga posebno ohrabrujemo sve one koji ne dobijaju često šansu da se prijave, da nam se pridruže da mijenjamo stvari na bolje. Raspored prezentacija možeš naći na naslovnoj stranici.

Faza 2 – Selekcija:

Nakon isteka roka za prijave, odabraćemo 10 timova koji imaju najveći potencijal za rješavanje problema u zajednicama iz kojih potiču i pozvati ih da nam se pridruže na trodnevnoj UPSHIFT radionici. Ukoliko je tvoj tim među odabranih deset, prije UPSHIFT vikenda čeka te intervju na kom ćeš se upoznati sa ekipom Laboratorije.  Učićemo kako da temeljno analizirate predloženi problem i kako da se što bolje pripremimo za ono što slijedi.

Faza 3 – Radionica:

Spremite se za veliko druženje na UPSHIFT vikendu! Dođite odmorni i motivisani, jer vas čekaju tri dana intenzivnog rada sa mentorima, koji će vam pomoći u procesu analize problema. Pauze ćemo koristiti za druženje, igre i zabavu, i zajedno se pripremati za predstavljanje dobijenih rješenja pred žirijem. Pet timova koji pokažu najbolje razumijevanje konkretnog problema i predstave najinteresantnija rješenja će dobiti grant u iznosu 2.000 EUR, kako bi mogli da razviju svoju ideju.

Međutim, tu nije kraj! Ušli ste među pet odabranih ekipa, dobili grant, šta onda? Naše druženje se nastavlja! U naredna tri mjeseca ekipa Kreaktivatora i mentori su tu za vas, kako biste na najbolji način sproveli vaše ideje u djelo. Na taj način, uz mnogo rada, ali i druženja i pozitivne energije, želimo da vam pružimo priliku da sami napravite promjenu i učestvujete u kreiranju vaše budućnosti.