Select Page

Vrijeme je za sedmu UPSHIFT radionicu!

Vrijeme je za sedmu UPSHIFT radionicu!

Iako se fenomenalni utisci sa šeste UPSHIFT radionice još uvijek nisu slegli, tim Laboratorije inovacija za mlade uveliko priprema sedmu #UPSHIFTMe priču!

Nakon radionica „Kako da pobijedite tremu i osvojite publiku“ i “Društvene mreže – više od druženja” i drugog Hakatona za društvene promjene, organizujemo sedmu po redu UPSHIFT radionicu, na kojoj će se družiti timovi iz opština Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj.

UPSHIFT predstavlja intenzivnu, trodnevnu radionicu, na kojoj deset odabranih timova uči kako da, od prepoznatog problema, prođe kroz sve bitne korake koji vode do kreiranja inovativnog rješenja, a sve to uz pomoć mentora. Kombinacijom kreativnog i inovativnog rada, konstantnim učenjem novih stvari, želimo da pomognemo mladima i adolescentima da pruže sopstveni doprinos poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama.

Prijavu za sedmu UPSHIFT radionicu možete pronaći na našem sajtu. Forma je vrlo jednostavna i sastoji se iz sljedećih koraka:

  • Identifikacija prepoznatog problema iz lokalne zajednice;
  • Opis (pojašnjenje) problema kroz kratku, realnu priču iz vaše svakodnevnice;
  • Tri uzroka prepoznatog problema.

KO MOŽE DA APLICIRA?

Mladi ljudi i adolescenti, koji imaju između 13-19 godina i dolaze iz navedenih gradova (Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj) imaju pravo učešća na sedmoj UPSHIFT radionici.

Rok za prijavu je 03. decembar 2017. godine. Nakon što žiri pregleda svaku dospjelu prijavu, odabraće 15 timova sa kojima će se obaviti intervjui. Timove koji su pozvani na intervju obavijestićemo telefonom. Intervjui sa timovima će se obaviti do 08. decembra, a odabrani timovi će biti obaviješteni najkasnije do 10. decembra.

Ohrabrujemo sve mlade i adolescente da prijave više ideja/problema, pri čemu napominjemo da je za svaku ideju neophodno ispuniti posebnu prijavu.

UPSHIFT radionica će se održati od 15. do 17. decembra, u hotelu Four Points by Sheraton, u Kolašinu. Prevoz i hotelski smještaj biće obezbijeđen za sve učesnike. Važno je napomenuti da svi koji budu odabrani za učešće na ovoj inicijativi, a imaju ispod 18 godina, treba da donesu pisano odobrenje potpisano od strane roditelja/staratelja.

Naš cilj je da vam pomognemo da naučite kako da sami rješavate probleme u svom okruženju i unaprijedite svoju zajednicu. Ideja je da vam omogućimo da se povežete kako sa drugim mladim ljudima, tako i sa osobljem “Kreaktivatora” kao i timom mentora koji će vas snabdjeti znanjima neophodnim za realizaciju vaše ideje.

Deset timova koji budu odabrani za učešće na UPSHIFT radionici, imaće priliku da, zajedno sa dodijeljenim mentorom ili mentorkom, prođu postupno sve faze u procesu rješavanja problema. Osim novih poznanstava i druženja, naučićete mnogo o planiranju projekata, metodologijama koje se tiču analiziranja problema, budžetiranju, održivosti projekta itd. Poslednjeg dana radionice, svaki od timova će imati priliku da rješenje do kog su došli prezentuje pred žirijem. Žiri će odabrati pet rješenja za koja smatra da najbolje rješavaju dati problem i da su pogodna za realizaciju, i dodijeliti im grant u iznosu od 2.000 EUR za implementaciju.

Cilj tima “Kreaktivator” jeste da pruži priliku svim mladima i adolescentima da pokažu da imaju želju i volju da mijenjaju stvari na bolje. Ono što vam mi pružamo jeste mentorstvo, šansa da steknete mnogo novih i primjenjljivih znanja i finansijsku podršku da ideje pretočite u realnost.

Ukoliko se vi, ili neko iz vaše okoline, suočava sa problemom u lokalnoj zajednici, ispunite prijavu do 03. decembra 2017. godine. To je vaša šansa da mijenjate stvari na bolje, uz našu pomoć. Rezultat prethodnih UPSHIFT radionica, osim zadovoljnih učesnika, jesu sprovedene inicijative mladih i unaprijeđene zajednice. Stoga vas, još jednom, pozivamo da uzmete stvari u svoje ruke i aplicirate, kako bismo nove, kreativne ideje, pretočili u realnost i učinili našu budućnost ljepšom.

About The Author